Zamieszczone przez ovi
Czy taka myjka się nada
Zwiń
X
-
Proszę o pomoc w zakupie myjki wysokociśnieniowej
myjka bedzie używana sporadycznie tzn do mycia samochodów 2 osobowe powiedzmy raz na 2 tygodnie plus umycie kostki kolo domu raz w roku
ma to byc myjka nisko budżetowa
po przeszukaniu allegro znalazłem takie propozycje
skłaniałbym sie do takiej
powiedzcie czy warto dopłacić i wziąść taką z dyszą vario
ewentualnie u mnie w catroramie jest black decker za 399 model 1700
LINKI POPRAWIONE
Komentarz
-
-
Linki nie wchodza.Sprzedam nowe sprezyny Lesjofors O1 tył
Jeżdżę w blasku
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...339092#1339092
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zsolpywLinki nie wchodza.
mati8201,
Myjki wymienione przez Ciebie są to najprostsze modele na pompie kompozytowej (moze K3,80) ma AL) do mycia samochodu roweru kosiarki nadają sie do mycia 200m2 kostki przed domem czy elwacji budynku juz nie bardzo bo nie lubią długotrwałej pracy. Jak zależy Ci na akcesoriach pianownicy PA czy jakiejś szczotce to warto inwestować w Vario i Karchera oni maja tego najwięcej, natomiast jak to ma być tylko myjka wysokoćiśnieniowa to nie pchał bym sie w Karchera bo płacisz ze 30% za znaczek
Komentarz
-
-
takich myjek jak wymieniłeś się nie naprawia, tylko ida do kosza. Luknij sobie na myjki Niflisk wiele osób je kupuje i nie narzekają http://allegro.pl/myjka-cisnieniowa-...526177438.html ostatnio w castoramie był fajny zestaw w dobrych pieniądzach, na gwarancji oddajesz i dostajesz nowąMastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Prosze o radę która z tych bedzie najlepsza wiem, że sa to najprostsze myjki
ma służyć do mycia dwóch samochodow osobowych + raz na rok ok 20m2 kostki i może jeszcze cos okazyjnie dojdzie
mycie samochodu chcialbym wykonywac za pomoca piany aktywnej
zastanawialem sie jeszcze nad black decker ale wszyscy pisza ze nie robi piany
Komentarz
-
-
O Karcherach się nie wypowiem, bo nie używałem, ale ze swej strony mogę polecić Nilfiska (akurat posiadam wersję C 120). Do mycia autek nadaje się bardzo dobrze.
Z tego co widziałem, to do wszystkich będzie ta sama uwaga - dodawana pianownica od razu do kosza - lepsze efekty miewałem z ręczniaka. Jednakże po podłączeniu pianownicy PA (do Nilfiska ok 180 zł z przesyłką) efekt piorunujący - piana gęsta jak śnieg.
Do zestawu brakuje jedynie podgrzewacza wody i eja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wodanJednakże po podłączeniu pianownicy PA
Do moje sie niestety nie da i ubolewam nad tym a przerabianie, kombinowanie to juz nie bedze tak działało jak oryginał
Komentarz
-
-
Używa ktoś z Was myjki Karcher K7 ???Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Gość
Szczerze nie kupiłbym Karchera z powodu ceny...chcialem kupic myjke i przegladalem temat od gory do dolu...kupisz K7 do czego do mycia auta?
Ja kupilem Lavor'a, aluminiowa pompa dobry przeplyw wody bo to jeden z wyznacznikow tak jak aluminiowa pompa, akcesoria sa dostepne jakie chcesz, ja w zestawie dostalem koncowke patio plus waz do rynien i pianownice LS3 czyli jak PA i przeplyw ponad 500L i zaplacilem690zl jak dobrze pamietam
Komentarz
-
Gość
Zeby nie bylo plam wystarczy kupic recznik do osuszania i jest po klopocie
Jak dla mnie karcher to przeplacanie
Komentarz
-
Zamieszczone przez EnriquezK7 polecam. Jak możesz to weź ze zwijaczem do węża.
Ja kupiłem jeszcze zmiękczacz do wody i problem białych plam się skończył.
Jaki to masz środek do zmiękczania wody???Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MixerGDASzczerze nie kupiłbym Karchera z powodu ceny...chcialem kupic myjke i przegladalem temat od gory do dolu...kupisz K7 do czego do mycia auta?
Ja kupilem Lavor'a, aluminiowa pompa dobry przeplyw wody bo to jeden z wyznacznikow tak jak aluminiowa pompa, akcesoria sa dostepne jakie chcesz, ja w zestawie dostalem koncowke patio plus waz do rynien i pianownice LS3 czyli jak PA i przeplyw ponad 500L i zaplacilem690zl jak dobrze pamietam
-
-
Ja mogę polecić myjkę karcher K5.700 nie wiem czy ona jest jeszcze dostępna w ofercie. Była kupiona u znajomego w firmie jakieś 3 lata temu i na początku jak opowiadał tłukła co 2-3 dni po 5-6 aut pod rząd, później wiadomo zachwyt minął i już firmowo pracowała nieco mniej ale za to ciągle bywa często "wypożyczana" do użytku prywatnego (auta, elewacje, podjazdy, dachy, dywany) przez około 3 lata była w sumie, że tak powiem "średnio-mocno" eksploatowana. Nadal działa jakby co, także do użytku domowego to myślę, że sprzęt na lata.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Magik Zobacz wpisja mogę polecic karcher z serii k7 oraz polecam także karcher hd 5 używam doją rade bardzo fajnie
Wadą HD ( nie wiem jak jest obecnie ja mam taka z przed kilku lat ) jest ten system nakręcania jak ktoś używa samej myjki ok ale montowanie i demontowanie lancy-pianownicy PA - lancy jest uciążliwe w niższych seriach K... jest to lepiej rozwiązane. Podobno można to przerobić kupując jakąś przejściówkę ale za mało używam HD żeby zgłębiać temat
Komentarz
-
-
Zapewne lepiej jak woda z węża ale mam Agrome o podobnych parametrach i tej tylej części ciała nie urywa jak to mówią
Pianownica na zdjęciu nie nadaje sie do niczego, czy da sie zamontowac inną nie wiem nie do każdej myjki się da, 85barów to nie jest duże ciśnienie jak na myjki dobre urządzenia mają ponad 100 a b. dobre cos koło 130 i więcej. 6cio metrowy wąż troche jest za krótki do mycia auta ja w swojej agromie przedłużałem, pewnie da sie pójść przestawić maszyne i myć dalej ale to nie o to chodzi z wiadra kubeczkiem też da sie umyć. Jak kupować to coś co ma rece i nogi a nie kupic cokolwiek bo tanie a potem sie człowiek wkurza bo tego sie nie da a tego sie nie poprawi, ale to jest moje zdanie, każdy ma swoje. Od jutra jest w obi promocja na K5 wg mnie super cena za bardzo dobry sprzęt
Komentarz
-
Komentarz